Дошкільний навчальний заклад ясла-садок №18 "Росинка"
Понедельник, 19.11.2018, 00:30



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Форма входа

Меню сайта

Наш опрос
Оцените работу воспитателя.
Всего ответов: 131

Новости дня

Статистика

Онлайн всего: 1
Левых: 1
В теме: 0

Главная » 2018 » Ноябрь » 7 » В рамках фестивалю «Азбука здорового харчування»
19:52
В рамках фестивалю «Азбука здорового харчування»

В рамках фестивалю

«Азбука здорового харчування»

який проходить в

ДНЗ 18 «Росинка»

з 1.11.2018 по 9.11.2018р.

запрошуємо вас на онлайн конкурс рецептів

«Смачно їж, твори, дивуй».

Батьки групи «Капітошка»

( Великородна Н.Г.,  Маринець О.О.,  Ткачук А.В.,  Серокурова В.В) пропонують рецепти страв з дуже корисного, багатого на вітаміни та мікроелементи гарбуза.

Бажаємо успіхів. Смачного.

 

До вашої уваги

топ-10 смачних рецептів

Гарбузовий салат з огірками, помідорами і зеленню

Гарбузовий крем-суп з беконом

Гарбузова запіканка з сиром

Курка, запечена в гарбузі

Котлети гарбузові

Рисова каша з гарбузом і родзинками

Гарбузовий пиріг

Гарбузові кекси

 

 

• Гарбузовий салат з огірками, помідорами і зеленню

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-648551368.jpg

Складові:

гарбуз - 400 г

помідори - 3-4 шт.

огірки свіжі - 2 шт.

цибуля - 1 шт.

зелень петрушки - 2 ст.л.

рослинне масло - 3-4 ст.л.

сіль, паприка, червоний мелений перець, оцет - за смаком

 

Рецепт:

1. Кубиками наріжте гарбуз і огірки, а скибочками - помідори.

2. Подрібніть петрушку, натріть на дрібній тертці цибулю.

3. Додайте за смаком прянощі, рослинне масло і все перемішайте.

 

• Гарбузовий крем-суп з беконом

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-535585200.jpg

Складові:

гарбуз - 600 г

овочевий або курячий бульйон - 750 мл

морква - 2 шт.

цибуля - 1 шт.

сметана або натуральний йогурт - 3 ст.л.

рослинне масло - 1 ст.л.

зелень петрушки, сіль, чорний мелений перець - за смаком

Рецепт:

1. Додайте масло в каструлю. Обсмажте дрібно нарізану цибулю на повільному вогні 6-8 хвилин.

2. М'якоть гарбуза і натерту моркву покладіть в каструлю і налийте бульйон. Після закипання варіть ще 20 хвилин.

3. Пюріруйте суп у блендері і приправте спеціями.

4. Подавайте зі сметаною і петрушкою.

 

• Гарбузова запіканка з сиром

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-494430371.jpgСкладові:

гарбуз - 1 кг

твердий сир - 150-200 г

молоко - 1 стакан

борошно - 2 ст.л.

панірувальні сухарі - 3 ст.л.

вершкове масло - 1 ст.л.

яєчні жовтки - 2 шт.

вода - півсклянки

цибуля, дрібно нарізаний - 4 ст.л.

лавровий лист - 1 шт.

сіль за смаком

 

Рецепт:

1. Гарбуз наріжте тонкими скибочками і покладіть в каструлю. Додайте туди ще цибулю і лавровий лист. Залийте водою, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Дістаньте і остудіть гарбуз.

 

2. Борошно обсмажити на сковороді, влийте молоко і помішуйте до закипання. Дайте соусу прокипіти 5 хвилин на слабкому вогні. Яєчні жовтки збийте і повільно влийте в гарячий соус. Помішуйте безперервно, щоб жовтки не згорнулися.

3. З'єднайте гарбуз, половину сиру і соус. Отриману масу викладіть в противень, попередньо змащений маслом.

4. Другу половину сиру змішайте з панірувальними сухарями і посипте запіканку зверху. Випікайте її при 180 ° С протягом 30 хвилин.

 

• Курка, запечена в гарбузі

 

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-505250111.jpg

 

Складові:

середня круглий гарбуз - 1 шт.

велика цибулина - 1 шт.

морква - 1 шт.

куряче м'ясо - 500 г

рослинна олія

зелень

часник - 2 зубки

сіль, спеції - за смаком

 

Рецепт:

1. Лук наріжте півкільцями. Моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору.

2. Курку розрізати на невеликі шматки і відправте до овочів. Обсмажте до рум'яної скоринки.

3. Зріжте верхівку гарбуза, видаліть насіння і трохи м'якоті, щоб товщина стінок була приблизно 1 см.

4. Наріжте гарбузову м'якоть, додайте до курки і смажте 5 хвилин. Туди ж покладіть сіль, спеції, зелень і часник. Смажте 3 хвилини і перекладайте масу в гарбуз.

5. Накрийте гарбузової верхівкою. Запікайте при 190 ° С 1 годину.

 

 

• Котлети гарбузові

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-821760156.jpg

 

Складові:

гарбуз - 1 кг

вершки - 100 мл

яйця - 3 шт.

манка - 2 ст.л.

цукор - 1 ст.л.

сухарі подрібнені

рослинна олія

Рецепт:

1. М'якоть гарбуза натріть, відіжміть з неї сік.

2. Додайте до гарбузі вершки і тушкуйте 5 хвилин.

3. Покладіть туди ж цукор, манку, яєчні жовтки, перемішайте все.

4. Зліпити маленькі котлети, умочіть їх у збитому білку і обваляйте в сухарях. Після - обсмажте на олії.

 

 

 

• Рисова каша з гарбузом і родзинками

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-856589258.jpg

 

Складові:

гарбуз невелика - 1 шт.

рис - 1 стакан

сметана - 1 стакан

вершкове масло - 100 г

родзинки - 1 стакан

жовтки - 5 шт.

білки - 6 шт.

сіль, цукор - за смаком

Рецепт:

1. Зріжте верхівку з гарбуза, видаліть насіння і виріжте частину м'якоті.

2. Зваріть рис, додайте до нього м'якоть гарбуза, вершкове масло, сметану, родзинки, сіль, жовтки, перетерті з цукром, і збиті білки.

3. Перемішайте всі інгредієнти і перекладіть масу в гарбуз. Зверху накрийте зрізаною верхівкою. Запікайте гарбуз при 200 ° C 45-60 хвилин.

 

 

•    Гарбузовий пиріг

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-612522032.jpg

 

 

Складові:

м'якоть гарбуза - 400 г

пісочне тісто - 200 г

яйце - 1шт.

кориця мелена - 2 ст.л.

мускатний горіх мелений - щіпка

цукор - 2 ст.л.

вершкове масло - 2 ст.л.

 

Рецепт:     

1. Змішайте вершкове масло, цукор, мускатний горіх і корицю, злегка підігрійте. Додайте туди гарбуз і тушкуйте до 15 хвилин, остудіть.

2. Тісто розділіть на дві частини і розкачати. Одну частину викладіть на дно форми, зверху покладіть гарбузову начинку, накрийте другою половиною тіста.

3. Зверху змастіть пиріг яйцем, посипте цукром і проколіть 3 дірочки. Випікайте при температурі 200 ° С 30 хвилин.

 

 

• Гарбузові кекси

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-857767142.jpg

Складові:

м'якоть гарбуза - 500 г

вершкове масло - 50 г

яйце - 1 шт.

цукор - ¼ склянки

мед - 2 ст.л.

сода - ⅓ ч.л.

борошно - ¾ склянки

родзинки - 100 г

горіхи - 100 г

Рецепт:

1. Щоб приготувати гарбузовий кекс, натріть гарбуз.

2. З'єднайте вершкове масло, яйце, сіль, цукор, мед, гарбуз.

3. Додайте борошно і соду.

4. Форми змастіть маслом і посипте борошном, потім викладіть тісто.

5. Випікайте при температурі 200 ° С 17-20 хвилин.

 

 

• Кисіль із гарбуза

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-692979354.jpg

 

Складові:

м'якоть гарбуза - 500 г

вода - 4 склянки

вершкове масло - 40 г

кукурудзяний крохмаль - 4 ст.л.

Рецепт:

 

1. Нарізану гарбуз разом з вершковим маслом тушкуйте під кришкою до м'якості.

2. Протріть готову гарбуз через сито, додайте 3 склянки води і доведіть до кипіння.

3. Розведіть крохмаль в 1 склянці холодної води і акуратно влийте в гарбузову масу. Дайте покипіти трохи і зніміть.

 

 

 

• Мармелад з гарбуза

https://www.stb.ua/wp-content/uploads/2017/11/06/iStock-179760447.jpg

 

 

Складові:

цукор - 270 г

вода кип'ячена - 500 мл

м'якоть гарбуза - 500 г

лимонний сік - 70 мл

цукрова пудра - 1 ст. л.

Рецепт:

1. Вибирайте мускатну або цукрову гарбуз, без темних плям. Розріжте гарбуз на кубики, залийте водою і варіть до м'якості.

2. Далі протріть гарбуз і викладіть в іншу каструлю, засипавши цукром. Перемішайте масу і підігрійте на слабкому вогні.

3. Додайте лимонний сік через 2 хвилини і варіть до загустіння 10 хвилин. Мармелад повинен падати шматками зі столової ложки. Якщо маса ще занадто рідка, то варіть її довше.

4. Викладіть мармелад на застелений пергаментом деко, товщина повинна бути близько 1 см. Залиште на 10-12 годин до повного загустіння. Наріжте на шматочки і посипте цукровою пудрою.

 

Смачного!

Просмотров: 16 | Добавил: бредпит | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Статистика

Друзья сайта

География сайта

Календарь
«  Ноябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

ПОГОДА

Психология

Архив записей

Copyright MyCorp © 2018