Дошкільний навчальний заклад ясла-садок №18 "Росинка"
Среда, 19.12.2018, 13:22



Приветствую Вас Гость | RSS
[ Главная ] [ Регистрация ] [ Вход ]
Форма входа

Меню сайта

Наш опрос
Оцените работу воспитателя.
Всего ответов: 131

Новости дня

Статистика

Онлайн всего: 1
Левых: 1
В теме: 0

Главная » 2018 » Ноябрь » 11 » Онлайн-конкурс рецептів
14:53
Онлайн-конкурс рецептів

Онлайн-конкурс рецептів «Cмачно їж,твори,дивуй» триває .

Батьки групи «Горобинка»( Нікитенко В.Г, та Чередниченко Ю.С.) пропонують  свої рецепти страв з дуже корисного, багатого на вітаміни та мікроелементи гарбуза.

 

 Гарбузове печево «Чоловічки» з мармеладом»

Інгрідієнти:

Сирий гарбуз - 200-250 гр.

Пшеничне борошно з розпушувачем - близько 200 гр.

Цукровий пісок - 50-70 гр. (За смаком)

Вершкове масло - 100 гр.

Чорний шоколад - 50 гр.

Спеції за смаком (наприклад, 0,5 ч.л. кориці + 0,25 ч.л. кардамону)

Мармелад - кілька найпростіших мармеладних цукерок червоного кольору.

Послідовність приготування:

Відріжте від гарбуза шматочок потрібного розміру (в даному випадку 200 гр.). Видаліть з внутрішньої частини насіння і м'які волокна, це зручно буде зробити звичайною столовою ложкою. Потім зніміть шкірку. Якщо вам попався досить м'який плід, можна почистити його ножем. Після повного очищення наріжте овоч кубиками, посипте цукром (буде потрібно пара пучків) і, загорнувши у фольгу, запечіть в духовці при 200-240 градусах Цельсія. Гарбуз приготується досить швидко, вистачить чверті години. Гарячий гарбуз викладіть в чашу блендера разом з сиропом який виділився з овоча в процесі запікання. Туди ж висипте цукор, що залишився. Подрібніть гарбузові кубики в однорідне пюре. Викладіть гарбузове пюре в ту ємність, в якій збираєтеся замішувати тісто. Додайте за смаком спеції, можна використовувати букет спецій для гарбузового пирога (імбир, кориця, мускатний горіх, гвоздика і запашний перець), а можна обмежитися корицею і кардамоном. Розмішайте суміш, щоб спеції рівномірно розподілилися в пюре. Тепер гарбуз повинен охолонути до кімнатної температури.

Поки пюре насичується ароматами прянощів, можна зайнятися заготівлею мармеладних сердець. Наріжте мармеладні цукерки на прямокутники товщиною близько 2-3 мм. З кожного прямокутника виріжте ножем сердечко. Особливо старатися не потрібно, при запіканні гострі кути самі згладяться. Щоб цукор не прилипав до ножа, можна попередньо намочити кожну цукерку під струменем теплої води і дати обсохнути.

Пюре охололо. Змішайте його приблизно з 1/3 заготовленого обсягу борошна. Пам'ятайте, робити це потрібно виделкою або руками, щоб суміш стала нагадувати липке тісто. Що стосується борошна, то краще брати цільнозернове, попередньо поклавши в нього чайну ложку пекарського порошку. Додайте масло (тільки 80 гр.), решта піде на глазур). Ось тепер потрібно розмішувати виделкою. Збирайте масло зі стінок миски, ретельно втирайте в гарбузово-борошняну суміш.

Перш ніж додавати борошно, що залишилося, поставте тісто в холодильник на чверть  години. Тепер вам належить фінальна стадія приготування тіста. Дістаньте миску з холодильника, всипте борошно невеликими порціями (наприклад, по 1-2 ст.л.). Скільки можливо перемішайте виделкою; коли ж це стане проблематично, підключайте руки. Додавайте борошно до тих пір, поки тісто не стане досить пластичним для того, щоб його можна було без проблем розкачати качалкою. Готове тісто має відпочити ще 15 хвилин в холодильнику, працювати з ним стане ще комфортніше.

Отже, тісто готове, залишилося найприємніше – вирізання фігурок! Можна взяти форму-чоловічка або будь-які інші форми для печива. Можна і зовсім обійтися без форм, вирізаючи фігурки по самостійно намальованому контуру. Гарбузове печиво найзручніше випікати на пергаменті при максимальній температурі (240 градусів). Печеться воно швидко, так що не відходьте далеко від духовки. Ставте таймер на 7-10 хвилин. Не забудьте викласти на кожного чоловічка по Мармеладному серцю! Коли все печиво з гарбуза готове і охолоджується, можна зайнятися шоколадною глазур'ю.

Шоколадна глазурь:На 50 гр. гіркого шоколаду потрібно шматочок масла вагою 20 гр. Розтопіть шоколад будь-яким способом (на плиті або в мікрохвильовій печі). У гарячий шоколад додайте масло і розмішайте до розчинення його. Остудіть суміш до комфортної температури. Завдяки вершковому маслу шоколад не застигне відразу при кімнатній температурі. Викладіть глазур в поліетиленовий пакет і зріжте один з куточків. За допомогою цього імпровізованого кулінарного мішка нанесіть глазур на гарбузове печиво. Можна від душі повеселитися, придумуючи характери і персонажів! Гарбузове печиво для дітей і дорослих, готово.

Приємного чаювання!

 

Крем-суп з гарбуза зі спаржею та креветками

Кількість порцій: 4

Час приготування: 50 хвилин

Спосіб приготування: варіння, в блендері

Складність: для початківців

Привід: страва на кожен день

Призначення: обід

Тип страви: Бульйон і суп

Інгрідієнти:

• гарбуз - 1 шт.

• спаржа - 6 шт.

• креветки - 12 шт.

• часник - 2 зубчики

• молотий перець за смаком

• помідори - 3 шт.

• ріпчаста цибуля - 1/2 шт.

• картопля - 2-3 шт.

•оливкова олія

•вершкове масло

• вершки - 100 мл.

Спосіб приготування:

КРОК 1.

Гарбуз помити, обсушити. За допомогою ножа зрізати кришку.

КРОК 2.

Ложкою вийняти насіння, за допомогою ножа вирізати м'якоть гарбуза.

КРОК 3.

М'якоть гарбуза нарізати невеликими кубиками, викласти в каструлю, влити 1-1,5 л води і варити гарбуз до готовності.

КРОК 4.

Часник дрібно нарізати, додати молотий перець. У сковороді розігріти оливкову олію. Викласти перець і часник і злегка обсмажити.

КРОК 6.

Ріпчасту цибулю нарізати і викласти в сковороду до перцю і часнику, обсмажити.

КРОК 7.

Томати нарізати і також викласти в сковороду.

КРОК 8.

Картоплю нарізати кубиками і викласти до гарбуза, варити до м'якості, злегка підсолити.

КРОК 9.

Викласти зі сковороди овочі. Викласти в неї невеликий шматок вершкового масла, розтопити. Покласти спаржу, додати трохи цукрового піску і обсмажити протягом 3-5 хвилин.

КРОК 10.

Довести підсолену воду до кипіння, викласти креветки і варити їх 2-3 хвилини, потім витягнути з води.

КРОК 11.

У блендер викласти овочеву заправку, відварену картоплю і гарбуз з бульйоном.

КРОК 12.

Все добре збити.

КРОК 13.

Перелити суп в каструлю, влити вершки і прогріти.

КРОК 14.

Розлити суп по тарілках з гарбуза ,прикрасити спаржею та креветками, подати до столу. Для святкової подачі, прогрійте гарбуз в духовці 5-10 хвилин, перелийте суп, викладіть спаржу і креветки і подайте до столу.

Смачного!

Просмотров: 21 | Добавил: бредпит | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Статистика

Друзья сайта

География сайта

Календарь
«  Ноябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

ПОГОДА

Психология

Архив записей

Copyright MyCorp © 2018